ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ - απαιτήσεις συστήματος

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ "ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ"

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείτε για να μπορέσετε να συμμετέχετε στις τηλεδιασκέψεις του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών μέσω του "ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ" είναι ένας υπολογιστής και μια αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο.

  • Η πρόσβαση στο "ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ" γίνεται με οποιονδήποτε φυλλομετρητή (browser): 'MS Internet Explorer', 'MS Edge', 'Google Chrome', 'Mozilla Firefox' ή 'Opera' στη διεύθυνση http://synergia.edu.duth.gr.
  • Οποιοδήποτε PC με λειτουργικό MS Windows ή υπολογιστή MAC.
  • Το Adobe Flash*. Αν χρησιμοποιείται 'Chrome' ή 'MS Edge', υπάρχει ήδη εγκατεστημένο στο σύστημά σας. Σε περίπτωση που δεν συμβαίνει αυτό ο φυλλομετρητής σας θα σας κατευθύνει στην ανάλογη σελίδα για να μπορέσετε να το κατεβάσετε.
  • Ακουστικά ή ηχεία.
  • Μικρόφωνο (ενσωματωμένο στην πλειοψηφία των φορητών υπολογιστών).
  • Κάμερα (ενσωματωμένη στην πλειοψηφία των φορητών υπολογιστών, ξεχωριστή συσκευή που συνδέεται στο PC μέσω θύρας USB).

Σημείωση 1: Όπως φαίνεται και στο βίντεο "Συνέργεια: ρύθμιση του ήχου", υπάρχουν τύποι ακουστικών με πτυσόμενο μικρόφωνο χαμηλού κόστους που μπορούν να φανούν χρήσιμοι ιδίως στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε Desktop PC που σε αντίθεση με τους περισσότερους φορητούς υπολογιστές δεν διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο.

Σημείωση 2: Αν και δεν είναι απαραίτητα για να μπορείτε να συνδεθείτε στο "ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ", η κάμερα και ιδίως το μικρόφωνο μπορούν να σας φανούν χρήσιμα σε περίπτωση που κστά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης θέλετε να παρέμβετε, όπως για παράδειγμα να κάνετε κάποιο σχόλιο ή να ζητήσετε κάποια διευκρίνιση.

 

* ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν έχετε ήδη κάποιο πρόγραμα προστασίας από ιούς εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας, στη σελίδα του Adobe Flash, πριν πατήσετε το "Install now", φροντίστε να αποεπιλέξετε την εγκατάσταση των "McAfee Security Scan Plus" και "TrueKey" (Optional offers) για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα.