Το Δημοκρίτειο σε Μεσογειακή Ακαδημία Πανεπιστημίων

Fabrizio M. Sirignano: "Άγγιξε την καρδιά μου η ομορφιά της συμβίωσης στη Θράκη"

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Για το διακρατικό Μεταπτυχιακό που υλοποιεί το Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ.  με το Πανεπιστήμιο Suor Orsola Benincasa της Νάπολης μίλησαν η πρόεδρος του ελληνικού Τμήματος, κα Μαρία Δημάση και ο αντιπρύτανης Fabrizio M. Sirignano του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της Ιταλίας, με αφορμή την παρουσία του τελευταίου στην Κομοτηνή.

Κοπή πίτας σε ένα διαπολιτισμικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα

Πηγή: http://xronos.gr/detail.php?ID=100953

23.01.2016

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Δήμος Μπακιρτζάκης

Είναι το μοναδικό διακρατικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΔΠΘ, που συνδιοργανώνεται και λειτουργεί μαζί με το τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Suor Orsola Benincasa της Νάπολης. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές μαζί με το εκπαιδευτικό προσωπικό έκοψαν την πίτα τους το απόγευμα της Παρασκευής.

Σπουδές αλά ιταλικά… στο πανεπιστήμιο Θράκης

Πηγή: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=99747

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Όλγα Τσιούλφα

Περίπου 60 μεταπτυχιακοί φοιτητές, το σύνολο όσων υπέβαλαν αιτήσεις και είχαν τα προσόντα, εντάχθηκαν στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών «Ψυχοπαιδαγωγικές, διδακτικές και διαπολιτισμικές προσεγγίσεις στις ανθρωπιστικές επιστήμες», είναι ο τίτλος του προγράμματος και απονέμει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην ελληνική και στην ιταλική γλώσσα, σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Πανηγυρική έναρξη του πρώτου διακρατικού μεταπτυχιακού προγράμματος στο Δ.Π.Θ.

Πηγή: http://www.paratiritis-news.gr/details.php?id=175212

31.10.2015

Ρεπορτάζ: Θωμάς Σταμούλης, Νατάσσα Βαφειάδου

«Γέφυρα» συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Παρευξεινίων και του Πανεπιστήμιου της Νάπολης